2010. október 5., kedd

Dubbary-s szósz

Ha maradt a tegnapi Dubbary szeletünkböl, de ma már nincs kedvünk hozzá, akkor a következö képpen varázsolhatunk belöle, valami egészen mást:

Hozzávalók:


Dubbary szelet és a szósz (ami megmaradt)
1 fej vöröshagyma
1 kis konzerv champion
100 ml tejszín
fokhagyma
olaj (oliva)
esetleg 2 ek krémsajt vagy 2 db. kockasajt (ízesített is lehet)

bors
levesízesítö
Ízlés szerint különbözö szárított vagy friss zöld füszer: oregáno, majoránna, kakukfü, rozmaring, bazsalikum ... amit éppen találunk :)

Elkészítés:

Az olajon megpirítom az apróra vágott hagymát, majd hozzá teszem a leszürt gombát és együtt pirítgatom öket egy kicsit. /Had ismerkedjenek./ Belerakom a fokhagymát és kicsit azt is megpirítgatom, amíg jó illata nem lesz.
Ezután hozzáadom a csíkokra szeletelt csirkehúst és a közepesre vágott karfiolt. Kicsit összemelegítem öket. Leöntöm a maradék szósszal, hozzáadom a tejszínt, a sajtot és tetszés szerint füszerezem. Esetleg fehérbort is adhatunk hozzá. Összerottyantjuk és fuszilival vagy pennével tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése