2010. október 5., kedd

Zeller krémleves

Hozzávalók:

1 csokor angol zeller vagy 2 fej zeller
2-3 burgonya
250 ml tejszín
1 leveskocka
bors

Elkészítés:

A zellert és a burgonyát kockákra vágom, nem kell nagyon apróra, hiszen úgy is összemixeljük.
Megfözöm a leveskockás vízben. Amikor már szét lehet nyomni a zellert és a burgonyát, akkor adom hozzá a tejszínt és felforralom vele. Ezek után sózom, borsozom. Ha elötte ízesítjük, akkor nehezebb, mert a tejszín sokat változtat.
Esetleg lehet bele tenni sajtot: natúr krémsajtot, trapistát, goudát vagy kockasajtot, ettöl még krémesebb lesz.

Tálalás: 
Piritóssal és egy csepp tökmagolajjal nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése