40 dkg marha hús
1 közepes vöröshagyma
10 kicsi champion
1 marék vargánya (lehet szárítot is)
1 alma
1 körte
1 marék áfonya (vörös és kék)
só
bors
paprika
majoránna
köménymag
zsír
Pác:
3 dl vörösbor
1 vörös hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 szelet zeller
só
bors (egész)
3 tk pácsó (egész)
köménymag (egész)
boróka bogyó (egész)
Elkészítés:
A pác hozzávalóit összeforralom, majd hagyom kihülni. A húst, a szeletekre vágott almát és a körtét
leöntöm a kihült páccal. Ha nem lepi el egészen, akkor még vizet és bort teszek hozzá. Pár órára állni hagyom.
A hagymát felkockázom és zsírban pirítom, hozzáadom a húst. Ha a hús kicsit megpirult, akkor adom hozzá a gombákat és füszerezem. Ezeket együtt összesütöm, amíg a hús meg nem puhul. Ekkor hozzáadom a körtét és az almát, ezeket is puhára fözöm. Majd röviddel mielött kész lenne az áfonyát is belekeverem és kicsit együtt fözöm.
Köret:
Sütöben sült krumpli, tészta
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése