2010. október 4., hétfő

Dubbary szelet másként

Hozzávalók:

2 egész filézett csirkemell
1 nagyobb karfiol
tejföl
sajt (trapista vagy gouda)
olaj
kis fokhagyma
paprika
bors
ételízesítö

Elkészítés:

A csirkemellet vékony szeletekre vágom, alaposan megtörölgetem. Sóval, paprikával és borsal megszórom és forró olajban kicsit megsütöm (míg mindenhol fehér lesz). Közben a karfiolt megpárolom. A tejfölbe böven keverek ételízesítöt és reszelek egy kevés fokhagymát - de fokhagyma port is lehet használni.
Egy tepsit kikenek olajjal - ez lehet az is amiben a csirkét kisütöttük - belehelyezem a hússzeleteket, rá a karfiolt. Az egészet befedem a tejfölös szósszal és rengeteg sajtot reszelek a tetejére. 240 fokon addig sütöm még a teteje elkezd pirulni. (Vagy ízlés szerint. Aki nem szereti a pirult sajtot az hamarabb kiveheti!)

Köretnek és salátának:
mexikói rizs, burgonya püré, esetleg akinek kevés a zöldség: párolt zöldségek
sopszka saláta, uborka saláta,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése