Hozzávalók:
a mustáros hús, ami megmaradt1 nagy vöröshagyma
3 - 4 közepes paradicsom
15 - 20 szem töltött olajbogyó (pl. paprikás, paprika krémes, foghagymás)
a hús szaftja
10 dl tejszín
2 dl fehér bor
só
bors
majorána
bazsalikom
oregánó
olívaolaj
Elkészítés:
A hagymát felkockázom és az olajon üvegesre pirítom. A paradicsomot meghámozom (Megmosom öket és bevágom a csúcsát kereszt alakban. Forró vízbe beleteszem egy fél percre, majd hideg vízzel leöntöm. Ezek után szépen le lehet húzni a héjját.), majd nyolcadolom. Hozzáadom a hagymához, röviden azt is együtt pírítom a hagymával.
Hozzáadom a felkockázott husit. Amikor az felmelegedet, leöntöm a szafttal, a borral, majd a végén a tejszínt is hozzáadom. Füszerezni csak ezek után érdemes, mert a szaft már ízesítve van és így könnyen el lehet sózni az ételt. A legvégén beleszórom a félbevágott olajbogyókat és még 3 - 5 percig összeforralom.
Köret:
Fuszilival, spagettivel vagy pennével tálalom. Lehet még egy kis bazsalikomos pesztót a tetejére tenni és bazsalikom levéllel díszíteni. A tésztát esetleg tálalás elött kevés olvasztott vajon megforgatom.
Apróság:
Ha a töltött olajbogyót nem hosszában, hanem keresztben vágjuk ketté, akkor biztosabb, hogy benne marad a töltelés és így jobban mutat a tányérunkon!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése