2010. október 19., kedd

Mustáros hús

Hozzávalók:
szüzérme (vagy karaj, vagy tarja ki mit szeret)
grill por
mustár
4 gerezd fokhagyma
esetleg szójaszósz
zsír/olaj
1 paradicsom
1 hagyma
1 paprika
pirosarany

bors

Elkészítés:
A husit pár órával sütés elött (esetleg már elözö este) bepácolom. Ehhez vagy zacskóba teszem, kellö mennyiségü mustár és grillpor társaságában meg a kinyomott fokhagymákkal, vagy lezárható edénybe, ha szójaszószt is használok. A zacsi azért remek, mert ha bekötöttük alaposan össze lehet masszírozni a benne levöket, annélkül, hogy összekoszolnánk a kezünket. Ja és mosogatnunk sem kell utána. A szójaszószos változatnál vigyázzunk, mert a szósz igen sós.
Sütés elött kikenem a zsíradékkal a tepsit, belehelyezem a husikat, vagy a szüzérmét egészben. Mellé teszem a megfelezett paradicsomot, paprikát, hagymát. Több helyre füszerkupacokat teszek, kis pirosarannyal, majd a kupacokra vizet öntök, így mindenhová szétfolynak a füszerek (só, bors, de lehet még majoránna, rozmaring, kakukkfü stb.).
Az egészet letakarom alufóliával és 250 fokon 20 percig párolom. Aztán megnézem a husit, megkóstolom a szaftot. A szaft akkor jó, ha egy kicsit sós. Megint letakarni és hústól függöen készre sütöm.
Ne süssük fedö nélkül, mert kiszárad a hús. Esetleg, ha valaki hasaalját süt, akkor meg lehet piritani a bört.

Köret:
Krumplipüré/ párolt zöldség/ rizibizi/ zsömlegombóc

Mi legyen a maradékból?  Mustáros hús olaszosan (tejszínes, olívabogyós)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése