2010. október 6., szerda

Csirkemell özgerinc formában sütve

Hozzávalók:
80 dkg csirkemell
20 dkg bacon szalonna
15 dkg reszelt sajt

bors
petrezselyem ízlés szerint
4 ek tejföl
3 ek liszt
2 tojás

Elkészítés:
" 3 evőkanál tejfölt a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A húst apróra kockázzuk és a sajtos-tejfölös masszához adjuk.

Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat. Kenjük meg a maradék egy evőkanál tejföllel, majd szórjuk meg a maradék 5 dkg reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Mi ekkor kifordítottuk a formából egy tepsire és addig pirítottuk míg a szalonna nem kapott egy kis színt.

Köretnek ízlés szerint bármit lehet hozzá fogyasztani. "

Nagyon köszi Marika! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése