Töltelék:
0,5 kg darálthús
1 marék rizs
2 tojás
só
bors
paprikapor
levesízesítö
fokhagyma
pirosarany
Káposzta:
75 dkg hordóskáposzta
1 nagyfej vörös hagyma
1 cikk fokhagyma
zsír vagy olaj
gersli (azaz hántolt árpa)
Rántás:
zsír/olaj
liszt
hagyma /hagyma por
paprikapor
bors
Elkészítés:
A töltalékhez valókat összekeverem és vagy harasztokba töltöm, vagy gombócokat formázok belöle.
Az edény alját kizsírozom (olajozom) Véknyan káposztát szórok bele, úgy hogy ellepje az edény alját. Vékonyra szeletelt hagymakarikákat teszek rá és megszórom 1 marék gerslivel. A töltelékeket rárakom, úgy hogy azok ne érjenek az edény szélléhez (ez késöbb fontos, hogy a rántásnak a végén legyen útja lefolyni) Káposztaval betakarom.
Az egészet leöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Fedö nélkül addig fözöm, amíg a káposzta és a töltelékben a rizs megpuhul.
Ezután a tetejére rántást készítek.
Rántás:
A zsíron a lisztet, lassú tüzön, világos barnára pirítjuk. Az apróra vágott hagymát hozzáadom, még egy kicsit pirítom. A tüzröl levesszem és paprikát és borsot szórok bele, összekeverem. Egy pohár hideg vízzel felöntöm és csomó mentessé keverem. Biztonsági okokból: kis lyukú tésztaszürön öntöm rá a káposztára. Majd fakanállal rásegítek, hogy minden hová eljusson!
Tipp: A káposztát az edényt forgatva kavargatjuk!
Ha nagyobb adagot csinálok, akkor több sort készítek. Mindig káposztával fejezem be.
Köszi Anya!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése