2011. július 27., szerda

Borsóleves

Hozzávalók:


350 g borsó (minimum)
3-4 nagyobb burgonya
2-3 közepes rép
1 kis fehérrépa
0,5 karalábé
1 kis darab zeller
1 kis csokor petrezselyem
1 kis paradicsom
1 kis paprika (általában a régit teszem bele, ami már kissé fonnyadtabb)
1 kis fej hagyma
2 tyúkhús leves kocka
zsír

bors
1 tk pirosarany
majoránna
örölt szerecsendió

Nokedlihez:
liszt

1 tojás
víz

Répát, burgonyát, karalábét, ha nem fás, megpucolom és összevágom. Zsírt megolvasztom egy fél fakanállal böven elég. Majd beleteszem a zöldségeket. Kicsit fedö alatt, kis lángon párolom öket. Majd felöntöm vízzel és beleteszem a füszereket.
Ha minden puhára fött, föleg a répát kell nézni, beleszaggatom a nokedlit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése